“Dunav Info” 21.4.2017. 9:00h


Ugovorom koji su potpisali vukovarski gradonačelnik Ivan Penava i predsednik Ribolovnog saveza Hrvatske Vladimir Sever, prihvaćeno je domaćinstvo za Završno takmičenje KUP-a Hrvatskog sportskog ribolovnog saveza za seniore i juniore u disciplini „lov ribe“, koje će sbiti održano u julu iduće godine. Penava je istakao kako Grad Vukovar vrlo dobro sarađuje sa sportsko ribolovnim udruženjima s područja grada.U saradnji sa zajednicom, ne samo da radimo na razvoju određenih voda, nego pomoću ovakvih manifestacija želimo negovati i tu kulturu i tradiciju, kako bi Vukovar postao prepoznatljiva destinacija, poznata po dobrim ulovima i vodama, ali i dobrim kulinarskim specijalitetima od ribe.Organizatori 64. Državnog prvenstva u lovu ribe za seniore i juniore u Vukovaru, su Ribolovno društvo Bjelovar iz Bjelovara i Zajednica ribolovnog društva Vukovar. Sever je naglasio kako je reč o  velikom i tradicionalnom takmičenju, koje će okupiti gotovo 300 najkvalitetnijih takmičara. Manifestacija će sigurno će pomoći gradu Vukovaru u razvijanju takmičarskog ribolova, ali i ribolovnog turizma, rekao je Sever dodajući kako vode u Vukovaru imaju puno turističkog, gastronomskog i sportsko- takmičarskog potencijala.

Predstavnici Hrvatske demokratske zajednice, Hrvatske konzervativne stranke, Hrvatske seljačke stranke, Blok penzioneri zajedno i Hrvatske stranke penzionera potpisali su u Vukovaru koalicioni sporazum o zajedničkom izlasku na predstojeće lokalne izbore za vukovarsko-sremsku Županijsku skupštinu. Ova koalicija građanima može ponuditi prosperitet i razvoj naše županije. Sve stranke imaju isto mišljenje o programima i projektima. Osnovni cilj programa, koji sadrži 15 tačaka, je prosperitet i ostanak mladih ljudi u ovim krajevima. Kroz projekat Slavonija i uz saradnju s Vladom RH mislim da ćemo kroz 4 godine poboljšati kvalitet življenja i ostanak mladih, rekao je predsednik županijskog odbora HDZ-a Dražen Milinković. Marijan Pavliček, predsednik HKS-a istakao je da na gradskom nivou s HDZ-om tnjegova stranka ima odličnu saradnju te da će uskoro potpisati novi koalicioni sporazum o zajedničkom izlasku na lokalne izbore u Vukovaru.U ssedeće 4 godine očekujem više ekonomskih investicija, prvenstveno od državne vlasti te zaustavljanje odliva mladih. Mi ćemo dati naglasak na daljnji razvoj poljoprivrede na našem području, rekao je Pavliček. Zdravko Kelić, predsednik županijske organizacije HSS-a podsetio je da je s HDZ-om na županijskom nivou u koaliciji već 8 godina te da su zajedno ostvarili zacrtane rezultate.Marinko Lukenda, predsednik županijske organizacije HSU-a rekao je kako će se u ovom mandatu velika pažnja posvetiti građanima treće životne dobi jer u Vukovarsko-sremskoj županiji živi 43 hiljade penzionera, kojima može u susret izaći samo ova koalicija.

U organizaciji Komisije za ravnopravnost spolova Vukovarsko-sremske županije u Palati Srem u Vukovaru održana je tribina pod nazivom Ravnopravnost spolova na lokalnim izborima 2017. Povodom predstojećih lokalnih izbora organizovana je ova tribina na kojoj su učestvovali predstavnici političkih stranaka i nevladinih udruženja te članovi Komisije, kako bi raspravljali o ovoj važnoj temi. Prvi put, ove će se godine na lokalnim izborima primenjivati Odredba Zakona o ravnopravnosti spolova, prema kojoj su stranke dužne na svojim listama imati 40 odsto podzastupljenog spola. Podaci Državnoga zavoda za statistiku pokazuju kako je zastupljenost žena nakon lokalnih izbora 2013. godine iznosila tek 14,37 odsto na nivou Hrvatske, dok je procenat za našu županiju i niži. S obzirom na sada obaveznu primenu odredbe spomenutog zakona, za očekivati je veću zastupljenost žena na lokalnim izborima. Kazna za stranke je 40 hiljada kuna za nepoštivanje kvote na svakoj listi za gradsku i županijsku skupštinu te 20 hiljada kuna za opštinska veća.

Prema današnjem izveštaju PU vukovarsko-sremske juče oko 10,20 časova u park šumi „Adica“ u Vukovaru, nepoznati počinilac je, vozeći se biciklom, iz ruke 33-godišnjaka iz Vukovara istrgnuo torbicu u kojoj se nalazio novac, bankovne kartice i lični dokumenti, te se udaljio u nepoznatom pravcu. Ukupna materijalna šteta procenjena je na više hiljada kuna.

Prvi tim KK “Borovo” ovog vikenda neće igrati svoju kvalifikacionu utakmicu za ulazak u Hrvatsku premijer ligu jer je ista odgođena iz opravdanih razloga. Danas, nastupaju mlađe kadetkinje Borova, koje će igrati svoju prvenstvenu utakmicu protiv favorita prvenstva, ekipe osječke Murse. Susret je zakazan u Sportskoj dvorani u Borovo naselju, s početkom u 17,30 časova. Najmlađa selekcija borovskog kluba, devojčice rođene 2006.g. i mlađe, putuju danas u Viroviticu, gde će učestvovati na uskršnjem turnir. Selekcija početnica Košarkaškog kluba “Borovo” počinje u subotu, 22.aprila prvenstvo Slavonije i Baranje, a snage će odmeriti sa ekipom “Slavonac” iz Komletinaca. Utakmica se takođe igra u borovskoj Sportskoj dvorani, u subotu s početkom u 12 časova.

Osnovni podaci

RADIO DUNAV DIFUZIJA d.o.o.
Eugena Kvaternika 1, 32 000 VUKOVAR
Telefon: +385(0)32 414 707
Fax: +385 (0) 32 414 706
Email: radio-dunav@vu.t-com.hr
Pokreni

Istaknuto

  • dunavinfo

  • spektar

  • inicijativa

  • oddo

  • radijskemanifestacije

  • recpravoslavlja